tirsdag den 15. september 2015

Fra jord til bord tæt på København

græskar

Nogen gange får man bare lyst til at klappe en ko. Også selvom man bor midt i København. Købe grøntsager og kød, hvor det bliver produceret. Indånde lidt landluft. Høre fårene bræge. Og, det er rent faktisk muligt. I den lille landsby Pederstrup ved Ballerup ligger Grantoftegaard. Her er der dyr på marken, grøntsager i grøntsagskasserne 24 timer i døgnet og åbent i gårdbutikken de fleste dage. Man kan sågar besøge staldene på udvalgte tidspunkter, hvis man virkelig trænger til at få landlivet ind under næsen.


indgangspartiet til gårdbutikken


caffeen på grantoftegaard

Der tog jeg ud i dag for at hente grøntsager til de næste par dage. Perfekt timet til at drikke eftermiddagskaffen i cafeen, som ligger i forbindelse med gårdbutikken. En oksespegepølse og en basilikumsmayonaise fra Grantoftegaards køkken røg ned i kurven. Inden jeg overhovedet var nået i nærheden af grøntsagerne. Gårdbutikken indeholder mange fristelser, men ikke en eneste grøntsag. De står nemlig udenfor.

grøntsagskasser


betalingsautomat

To lange, røde kasser fulde af økologiske grøntsager tilgængelige 24 timer i døgnet. Bare du har kontanter eller mobilepay. Helt friske og i virkelig fin kvalitet. Det er svært at finde på stenbroen, men hvad gør det, når Grantoftegaard er næsten lige om hjørnet.

Grantoftegaard ligger på Pederstrupvej 69, 2750 Ballerup. Hvis du vil besøge gårdbutikken, så tjek åbningstiderne på Grantoftegaards hjemmeside. Her kan du også læse om arrangementer og de aktiviteter, som Grantoftegaard også tilbyder. 

4 kommentarer:

 1. Hej Birgitte.Ja !!! Pederstrup er et skønt sted.Det er mit barndoms udflugtsmål.
  Bor stadig i Ballerup.................og har venner der bor derude.
  Og dejligt at man altid kan få gode vare derude.Der er også mange dejlige arrangementer i løbet af året.Der har lige været høstmarked i sidste uge.
  God aften Jette

  SvarSlet
 2. Det var spændende at læse om Grantoftegaard, godt at vide at folk i Kbh. og omegn også har mulighed for at købe friske grønsager.
  Hilsen fra grønsagsøen :)
  Lisbeth

  SvarSlet
 3. Så mysigt det ser ut! Ja, ibland får man lust att klappa en ko :)
  Tack för tipset!
  /Katarina

  SvarSlet
 4. Det er fantastisk at man ikke skal længere væk fra hovedstaden før man er på landet:-)

  SvarSlet

Det glæder mig meget, at du har lyst til at lægge en kommentar. Tak for det :-)